Soms blijkt een mens een vooruitziende blik te hebben. Op een eerdere versie van deze website stond al een workshop ‘Een gezonde afweer tegen nepnieuws’ aangekondigd. Samen informatie zoeken met ‘griep’ als voorbeeld. Om te leren hoe je goed informatie zoekt over gezondheid en ziekte. De workshop ging helaas niet door en de website is er niet meer, onherstelbaar beschadigd door een hack. Nu zitten we midden in de coronacrisis. Afweer tegen nepnieuws is net zo hard nodig als bescherming tegen het virus zelf.

stoel naast een bed. op de stoel staan allerlei zaken die handig kunnen zijn bij griep

Hoe krijg je een gezonde afweer?

Afweer tegen nepnieuws bouw je op door te weten hoe je informatie zoekt. Nadenken over je vraag, kiezen waar je gaat zoeken, handig de meest belangrijke stukken eruit kiezen, kritisch de informatie lezen. Zo overleef je de crisis. En niet alleen de coronacrisis maar ook andere nare situaties die met gezondheid te maken hebben. Met goede informatie ben je in het voordeel. Dan kunnen zorgvragers en zorgaanbieders samen goede besluiten nemen. Daar wil ik bij helpen, dat is het bestaansrecht van een deel van mijn bedrijf. Informatiedienstverlening.

Hoe zorgen we voor leesbare informatie over gezondheid?

Informatie zoeken is één kant van het verhaal. Zorgen voor begrijpelijke informatie is de andere kant. Ook daar werk ik graag aan mee. Met communicatiedienstverlening help ik bij het maken van begrijpelijke informatie. Deze combinatie van twee vormen van dienstverlening zie je niet veel. Ik heb geen andere aanbieder kunnen vinden…

Welkom bij XXs2info

Na 4 jaar is mijn bedrijf XXs2info een feit. Op 2 april was de officiële start. Meteen had ik het druk met een opdracht en een verhuizing. De nieuwe versie van de website duurde daardoor iets langer. Welkom bij XXs2info met al je vragen op gebied van communicatie- en informatiedienstverlening. Met het contactformulier neem je het makkelijkst contact op. Daarna kiezen we samen voor de handigste manier van verder contact. Uiteraard coronaproof.

Een boeket, gebakjes, een mok en een blikje cola. Feestje vanwege de inschrijving bij de Kamer van Koophandel
Feestje op 3 april: inschrijving bij de Kamer van Koophandel
Een gezonde afweer tegen nepnieuws