XXs2info is in 2020 gestart door Jessica Langenhoff. Zij zag dat er vraag was naar een combinatie van communicatie- en informatiedienstverlening. Niet alleen teksten schrijven, niet alleen literatuuronderzoek maar juist de combinatie vormt haar kracht.

Jessica is bewegingswetenschapper MSc en volgde diverse trainingen op gebied van literatuuronderzoek. Zij kreeg in 2009 de ‘graduated with honors pass’ voor de ‘Foliage Course: clinical questions answering’ van de University of Sheffield. Daarbij leerde ze onder andere meer over de werkwijze van informatiespecialisten in Groot Brittannië.

In Nederland doen medisch informatiespecialisten literatuuronderzoek voor artsen, onderzoekers en anderen in de gezondheidszorg. Een informatiespecialist maakt een zoekstrategie (linkje naar andere pagina) en eventueel een literatuurlijst of een bestand met daarin alle referenties. In Groot Brittannië gaan de collega’s een stap verder. Zij helpen met selecteren en bewerken van de gevonden informatie. Deze dienstverlening is nu ook in Nederland beschikbaar: bij XXs2info.

Meer over Jessica op LinkedIn en op deze pagina.