Als klein meisje was ik al ge├»nteresseerd in mensen in een rolstoel. Interesse in revalidatie had ik, maar niet de wens om zelf arts of behandelaar te worden. Tijdens mijn studie Bewegingswetenschappen aan de VU raakte ik ge├»nteresseerd in ergonomie voor ‘bijzondere groepen’. Hoe maken we de wereld geschikt voor mensen die niet gemiddeld zijn? Over rolstoeltoegankelijkheid werd er al veel geschreven. Daarom heb ik mijn aandacht verlegd naar toegankelijkheid van informatie. Van revalidatie naar informatie, op het oog een hele verandering. Toch hebben ze een overeenkomst: bijdragen aan de kwaliteit van leven met goede informatie. Want ik draag graag bij aan de kwaliteit van zorg en leven en ik wil techniek inzetten voor mensen.

Jessica zittend op haar ligfiets voor een molen
Jessica op haar ligfiets Foto (c) Michiel Wijnbergh