XXs2info biedt communicatiedienstverlening. Ik help bij het schrijven van teksten over gezondheid, ziekte, welzijn en dergelijke. Dat doe ik in toegankelijke taal, afgestemd op de lezer. De richtlijnen voor B1 taalniveau helpen me daarbij. Zie bijvoorbeeld de pagina Is het B1 van Loo van Eck.

Teksten om mensen te informeren

Er is veel informatie over gezondheid en ziekte te vinden op internet. Niet alle informatie op websites is betrouwbaar. Soms is het bijna niet te lezen voor iemand die geen arts is. En dan?

Ik schrijf graag teksten met betrouwbare en begrijpelijke medische informatie. De informatie verzin ik niet zelf maar die zoek ik op. De informatie, geschreven door anderen, is de basis om een nieuwe tekst te maken. Het kan een samenvatting zijn of een heel nieuw verhaal. Wat ik schrijf, komt soms op een website maar ook in een folder of zelfs in een digitaal of papieren boek. Voorbeelden daarvan staan in mijn Portfolio.

Teksten om subsidie aan te vragen

Soms hebben mensen goede ideeën voor het oplossen van een probleem. Ze willen iets organiseren of iets geven aan anderen. Vaak is daarvoor geld nodig en soms is dat ook nog beschikbaar. Om het geld te krijgen is een aanvraag nodig. Zo’n subsidieaanvraag schrijven is een hele klus. Hoe maak je de geldverstrekker duidelijk dat dit plan het geld en de moeite waard is?

Ik schrijf mee aan subsidieaanvragen. Dan help ik om de sterke kanten van het plan duidelijk te maken. Hoe het plan de gezondheid en het welzijn van mensen kan verbeteren. Of zoiets al eerder geprobeerd is en hoe dat ging. Daarbij gebruik ik ook informatie van internet en uit medische tijdschriften. Het zoeken van die informatie voor andere mensen is informatiedienstverlening.

Illustraties bij een tekst

Eén plaatje zegt meer dan duizend woorden. Vaak is het handig om illustraties (foto of tekening) bij een tekst te zetten. En anders is het in elk geval leuk. Soms begrijpen mensen een illustratie helemaal verkeerd. Dan krijg je een gesprek over de illustratie en niet over het onderwerp van het verhaal.

Ik help graag bij het zoeken naar goede tekeningen of foto’s. Die helpen het verhaal te vertellen. En zorgen dat mensen het lezen en begrijpen. Ik maak zelf (nog) geen foto’s en tekeningen voor anderen. Er zijn genoeg fotografen en illustrators die dat prima kunnen. Daar werk ik mee samen om er iets van te maken. dat goed werkt en er mooi uitziet.

Voorpagina van het e-book 'FH wat is dat?' met een meneer die hengelt naar een cholesterolbolletje
Voorpagina van het e-book ‘FH wat is dat?’