E-boek: FH wat is dat?

Voor het e-boek ‘FH wat is dat?’ schreef ik de teksten. Vormgeefster/illustrator Hanneke van der Meer maakte mooie en slimme illustraties. Zo werd het een leuk en begrijpelijk boek, gratis toegankelijk voor iedereen. Artsen gebruiken het in de spreekkamer. Ze geven hun patiëntjes een kaart mee met de website. dan kunnen ze thuis nog eens kijken met hun ouders, broers, zusjes, grootouders…

Eerste pagina van 'FH wat is dat' met een meneertje met een grote hengel.  Aan de haak hangt een klein rood bolletje cholesterol.
Eerste pagina van ‘FH wat is dat’

Vertaling Trixy handboek

Het boek dat ik wilde schrijven over triple X syndroom bestond al. En dat niet alleen: het gaat ook over Klinefelter syndroom en XXY syndroom. Daarom heb ik in samenwerking met Trixy expertisecentrum het Engelstalige boek van Virginia Isaacs Cover vertaald. Dat was beter dan een nieuw boek schrijven.

twee boeken die veel op elkaar lijken: de Engelstalige versie en de Nederlandse vertaling
Engelstalige en Nederlandstalige versie

Folders en website 2019 en 2020 voor Vobula

Vobula zorgt ervoor dat jaarlijks honderden vrijwilligers een of twee weken meehelpen in Nederlandse natuurgebieden. Ze kamperen voor een laag bedrag op bijzondere plekken. In ruil daarvoor werken ze van 8.00 tot 13.00 op werkdagen. Snoeien, maaien, hekken plaatsen of juist weghalen, alles in overleg met de eigenaars of beheerders.

Samen met een collega maakte ik eind 2018 de website voor Vobula met het aanbod van natuurwerkweken in Nederland. De papieren folder maakte ik in samenwerking met Weprint.

Eind 2019 maakte ik de website en de folder voor 2020. Bij het webwinkel gedeelte kreeg ik hulp van een ervaren webshopbouwer. Helaas kunnen de natuurwerkweken in 2020 niet doorgaan als gevolg van de coronacrisis.

Folder Vobula 2020
Folder Vobula 2020