Snijbiet, een plant van ongeveer 30 cm hoog met rode stengels en aan elke stengel een groot donkerrood blad.

Deze maandag staat bekend als ‘blue monday’, de somberste dag van het jaar. Volgens berekeningen zouden we vandaag op ons somberst zijn. Het is grijzig, donker, de feestdagen zijn voorbij en het voorjaar is nog niet in zicht. Goede voornemens zijn alweer mislukt. Kortom: één en al ellende.

Hier is het vandaag een roodwitblauwe maandag. Een dag waarop de vlag uit mag. Roodwitblauw… de Nederlandse vlag maar ook het rood met wit van de stad Leiden en mijn lievelingskleur blauw. Waarom de vlag mag wapperen? Ik heb een nieuwe baan gevonden. Toegang gekregen tot een nieuwe baan, iets met Leidse sleutels en een vacature op het juiste moment. En twee fijne gesprekken via videobellen.

Mijn nieuwe baan: de WMO

Een wit vogeltje van keramiek zit op de rand van een witte vogeldrinkschaal, tot de rand gevuld met water. Op de achtergrond een oude bruine schutting.

Eerder werkte ik voor de gemeente Almere als consulent voor de WVG (hulpmiddelen) en de AWBZ (zorg). Alweer 14 jaar geleden maakte ik de overstap naar het werken als informatiespecialist. Toch ben ik de ontwikkelingen altijd blijven volgen.

Sandra Jacobs schrijft: met de wet in de ene hand en je hart in de andere, zó werk je voor de WMO. Zij schreef daarover twee boeken die misschien wel op mijn inwerkprogramma staan. ‘O, dus dát is WMO!’ Persoonlijk hou ik mijn hart wel graag op de juiste plek, maar verder kan ik haar goed volgen. En ook haar enthousiasme is aanstekelijk.

Het Leidse WMO team wordt mijn nieuwe werkplek. Vanmorgen ondertekende ik digitaal mijn nieuwe arbeidsovereenkomst. Dankzij de moderne tijden ging dat vanachter mijn bureau thuis. Met het uitwisselen van wat beveiligingscodes stemde ik in met mijn arbeidsvoorwaarden en de gedragscode. Ik verheug me erop om mijn nieuwe collega’s in het echt te ontmoeten en misschien weer af en toe op kantoor te werken.

XXs2info: The End?

Voorwiel en een deel van het blauwe frame van een ligfiets, het merk 'Challenge' is deels te lezen. De fiets staat in een rommelige berging met kleurige spullen.

Mijn start bij de gemeente Leiden betekent het einde van XXs2info als bedrijf. Pionieren als zelfstandige op ongebaande paden was niet altijd makkelijk, zeker niet in deze COVID19-pandemie. Ik heb plezier gehad in het avontuur van het ondernemen en ben blij dat ik het geprobeerd heb. Het werken als WMO consulent verdraagt zich niet met het werken als informatiespecialist voor opdrachtgevers in de sector gezondheidszorg en welzijn. En toen was de keus niet moeilijk.

Op deze plek hoop ik af en toe een blog te plaatsen over mijn liefde voor biomedische informatie. En wie weet af en toe ook iets creatiefs. De foto’s bij dit blog maakte ik vandaag. Rode snijbiet die al maanden staat te stralen in een kale tuin. Een wit stenen vogeltje dat op de rand van een drinkschaal zit. En de voorkant van mijn blauwe Challenge Seiran, een grote stoere ligfiets waarmee ik nog veel veilige kilometers hoop te maken. Samen goed voor een roodwitblauwe vlag.

Tot ziens!

Een roodwitblauwe maandag
Getagd op: