Bijblijven in de vakliteratuur kan lastig zijn. Je leest een Nederlandstalig vakblad en misschien nog een aantal andere. Veel is interessant, niet alles is relevant. Er zijn een paar onderwerpen die je speciale interesse hebben. Daarover wil je op de hoogte blijven, liefst op een efficiënte manier.

Heb je wel eens gedacht aan een attendering? Bij een attendering stel je een zoekopdracht in in een databank. Denk aan: ‘nieuwe huizen in een bepaalde prijsklasse in een bepaalde woonplaats’ op een website met koopwoningen. Iedere databank met wetenschappelijke artikelen heeft zo’n mogelijkheid. Bij PubMed heet het email alert. Ideaal om bij te blijven. Het geheim zit in het goed instellen van het filter. Zo veel mogelijk relevante informatie en zo min mogelijk bijvangst.

Het maken van een filter vraagt wat handigheid. Welke onderwerpen wil je erin hebben, hoeveel titels van artikelen wil je per week of per maand? Ik kan daar bij helpen. Je geeft aan waar je interesse ligt en ik maak een attendering op maat. Meer weten? Neem contact op.