Voor kinderen en volwassenen, ‘laaggeletterd’ of ‘hooggeleerd’ geef ik workshops Informatievaardigheden. Goed omgaan met informatie over gezondheid is belangrijk. Zo kun je zelf meer leren over je gezondheid en je eigen beslissingen nemen. Niet iedereen lukt dat zomaar. Kinderen zijn handig met smartphones en laptops maar weten niet goed hoe ze informatie moeten beoordelen. Volwassenen verdwalen makkelijk op internet. Hoe herken je goede kwaliteit informatie? Ook dokters en andere mensen die werken in de gezondheidszorg kunnen nog veel leren. Handig zoeken in PubMed en snel de beste artikelen kiezen…

Workshop voor kinderen: ‘Helaas pindakaas’

‘Helaas pindakaas’ is de titel van een workshop voor kinderen. ‘Is pindakaas gezond?’ is de vraag waarop we een antwoord gaan zoeken. Kinderen worden uitgenodigd om zelf na te denken. Want ze weten echt al veel zelf. En de juf weet ook niet alles. Aan het eind van de workshop weten ze meer over pindakaas en vooral ook meer over goed omgaan met informatie over gezondheid. Deze workshop is geschikt voor groep 5 tm 8 van de basisschool. Ik werk graag met een kleine groep: 6 tot 10 leerlingen.

Workshop voor volwassenen:
‘Een gezonde afweer tegen nepnieuws’

Voor volwassenen maakte ik de workshop ‘Een gezonde afweer tegen nepnieuws’. In deze workshop kijken we samen naar informatie over griep. Heeft de bibliotheek nog boeken daarover? Wat is er te vinden op internet? Hoe weet je of de informatie op internet betrouwbaar is? Wat doet een arts als de eigen kennis onvoldoende is? We doorlopen alle stappen om een antwoord te vinden op een medische vraag.

Stoel naast een bed. Op de stoel fruit, tissues, neusspray, een wekkertje en een kleine teddybeer.
Huismiddeltjes tegen griep

Lezing of workshop op aanvraag

Voor een groep mensen (minimaal 6) geef ik een lezing of workshop op maat. Dan kiezen de organisator en ik samen van tevoren een goed onderwerp uit. Dat onderwerp komt uit de praktijk van de deelnemers en geeft een goed beeld van alle stappen van informatie zoeken. Om zo’n bijeenkomst goed voor te bereiden heb ik minimaal 6 weken nodig.

Meer weten over een workshop of lezing?

Neem contact met me op via het contactformulier. Dan bespreken we de wensen en mogelijkheden.