Het logo van XXs2info bestaat uit 6 X’en. Bovenaan 1 X, daaronder 2 X’en en daaronder 3 X’en. Samen vormen ze een piramide. Achter de middelste 2 XX’en staat ‘s2info’. Samen wordt dit XXs2info. Je spreekt uit: ‘access to info’, Engels voor ‘toegang tot informatie’.

Het logo is gebaseerd op mijn eigen diagnose. De meeste vrouwen hebben in elke cel van het lichaam 2 X chromosomen. Ik heb cellen met 1 X chromosoom, cellen met 2 en cellen met 3 X chromosomen. In 2013 is dit ontdekt. Ik herkende me in een interview met Diana Dekker in Santé. Zij heeft 3 X chromosomen in elke cel. De klinisch geneticus was verrast. Een volwassen vrouw die zelf komt vragen om een diagnose… En dan een bevestigend antwoord krijgt!

Na mijn diagnose ben ik me nog sterker gaan inzetten voor toegankelijke informatie over deze en andere diagnoses. In 2016 werkte ik mee aan de Nederlandse vertaling van ‘Living with Klinefelter Syndrome, Trisomy X, and 47, Xyy: A Guide for Families and Individuals Affected by X and Y Chromosome Variations’. De oorspronkelijke versie is geschreven door Virginia Isaacs Cover. De Nederlandse vertaling is te koop bij TRIXY Expertisecentrum.

 

 

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial