Er is heel veel te vinden op internet. En toch… soms ontbreekt er nog iets. De beschikbare informatie is verouderd, niet geschikt voor kinderen, onbegrijpelijk voor mensen met een andere moedertaal. Het maken van goed informatiemateriaal is een ingewikkelde klus waar veel bij komt kijken.

Van kindervraag naar kinderboek: FH wat is dat?

Het kan interessant zijn om nieuw informatiemateriaal te laten maken. Een website, folder, boek… Afhankelijk van de vraag en de mogelijkheden kunnen we zoeken naar de juiste vorm. Dan heb je betrouwbaar en begrijpelijk informatiemateriaal voor je eigen doelgroep. Twee voorbeelden:

Door de vraag van een kind ontdekten we in 2015 dat er voor kinderen met erfelijk hoog cholesterol niets was. Een jaar later was er een boek dat via internet gratis toegankelijk is. ‘FH wat is dat?‘ .

Over het syndroom van Klinefelter en twee andere aandoeningen was er een heel goed boek in het Engels. Dit boek is geschreven door een moeder van een zoon met Klinefelter ( 47,XXY). Zij werkte jarenlang als maatschappelijk werkster in de zorg. Met TRIXY expertisecentrum vertaalde ik het boek. Dat is nu bekend als het TRIXY handboek.