Eind 2015 kwam mijn zoon met vragen over mijn medicijnen. ‘Mama waar zijn die medicijntjes voor? Kapotte hengeltjes? Maar ik heb wel goede hengeltjes toch?’ Gelukkig vond ik de woorden om er met hem over te praten. En ik ging op zoek naar een boek, filmpje of ander geschikt materiaal.

Er bleek geen boek beschikbaar te zijn over erfelijk hoog cholesterol (ook wel familiaire hypercholesterolemie, afgekort FH) voor kinderen. Andere informatie was er ook niet. Ik maakte een opzet en ging in gesprek met de Hart- en Vaatgroep (nu Harteraad). Dankzij ondersteuning van de Hartstichting kon ik met Hanneke van der Meer het plan verder uitwerken. Het resultaat is een boek dat in 2017 verscheen.

Het boek ‘FH wat is dat?’ gaat over cholesterolhengeltjes, medicijnen en gezond blijven. We volgen twee kinderen die willen weten hoe het met hun hengeltjes zit. En wat het betekent als je geen goede hengeltjes hebt en dus FH.

Het boek is voor iedereen gratis te lezen op https://www.harteraad.nl/fhwatisdat/

 

Wil je ook een boek of folder over gezondheid of ziekte? Ik help je graag bij het bedenken van een sterke opzet en het schrijven van teksten. Bovendien zorg ik voor de nodige medische onderbouwing met de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Meer weten? Neem contact op!

Boek voor kinderen: FH wat is dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial