Als professional in de gezondheidszorg weet je niet alles. Het gebeurt vroeg of laat en het is niet afhankelijk van je ervaring of je opleiding. Er is een situatie in je praktijk waarop je geen antwoord hebt. En dan? Denk je ‘ik weet het niet’ en laat je het daarbij? Dat kan frustrerend zijn voor jezelf of voor je patiënt of cliënt. Ga je proberen het antwoord op je vraag te vinden op internet of in de vakliteratuur? Dat kost tijd en leidt niet altijd tot het gewenste resultaat.

Ik zoek graag naar informatie die helpt bij het vinden van het antwoord. Samen maken we van de praktijksituatie een vraag om informatie. De privacy van je patiënt is gegarandeerd want we wisselen alleen anonieme gegevens uit. Ik ga gericht zoeken in PubMed en zo nodig in andere databanken of breder op internet. Je krijgt binnen de afgesproken termijn een reactie met verwijzingen naar artikelen. Ik kan er ook een korte samenvatting bij geven. Wil je hier meer over weten? Ik ga graag met je in gesprek. Het kan handig zijn om dat te doen voor je een concrete vraag hebt. Zodat we vooraf alvast de werkwijze doornemen en alles klaarstaat als je snel een reactie wilt hebben.

Let op:
Ik kan garanderen dat ik me inzet om informatie te vinden. Of ik informatie vind, kan ik niet garanderen. Dat is afhankelijk van het aanbod.
De informatie die ik aanlever, kan bijdragen aan het nemen van beslissingen op gebied van behandeling, diagnostiek en dergelijke. Ik geef geen behandeladviezen want daarvoor ben ik niet bevoegd en niet bekwaam. Zie ook mijn disclaimer.